image

Guide: Forslag til afdrag

Afbetalingsperioden for din gæld har stor betydning - undgå dyre udgifter!

Betal dit udestående Få kontakt til os
Image

Er din gæld blevet sendt til inkasso? Der er besparelser at hente, ved at tænke sig grundigt om, når man modtager et inkasso-brev.
Penge vokser ikke på træerne, og derfor er det vigtigt, at man gør sig en overvejelse om, hvordan man skal gribe situationen an, når man står med et inkasso-brev og en gæld, som skal betales.

Nogle ville måske hvile på laurbladene, men det er ikke en god idé. Årsagen skal findes i, at der påløber renter på din gæld - og endvidere kan der påløbe yderligere udgifter, hvis sagen trækker ud. I denne guide ser vi hovedsageligt på morarenten.

Læs hvorfor du skal lægge en kortsigtet afdragsplan.

Regneeksempel: “Det koster dig 127,5 kroner renter på
6 måneder. Men det koster dig 1.530 kroner,
hvis du venter i 72 måneder.”

Image

Årlig rente på 8,5%

Den årlige rente, når din gæld er sendt til inkasso, er på hele 8,5%. Renten er nødvendig at påføre for inkassovirksomheden, idet der kan være behæftet forholdsvis mange omkostninger i forbindelse med at opsøge kontakt og behandle inddrivelsen af gælden.

  • Skylder du 1.000 kr. i 6 år, så tilsvarer renteudgifterne næsten en parkeringsbøde.
  • Skylder du 1.000 kr. i 6 måneder, så tilsvarer renteudgifterne kun en pizza.

Kunden der skyldte 3.000 kr. i 6 år

Forskellen på et godt og et dårligt tilbud på nettet kan mange gange være 10% prisforskel. Det kan være forskellen på om man køber eller lader være. Hvad hvis vi fortalte dig, at en gæld på 3.000 kr. i 6 år løber op i 51% af hovedstolen - alene i renter. Sagt med andre ord; køber og skylder du for 3.000 kr., så påbeløber der over 1.500 kr. i renter henover 6 år.

De færreste tænker over det, men det er en dårlig forretning at købe noget, som man bagefter ikke får betalt. Alene i renter kan vi altså konstatere - med ovenstående regneeksempel - at den samlede udgift går fra 3.000 kr. til 4.500 kr. Endvidere pålægges der rykkergebyrer og inkassogebyrer.

I Obligo Inkasso vil vi altid gerne tale med dig om din gæld, for det er en dårlig forretning for begge parter at lade være.